CERCO

infobox_ca

Truca’ns:
93 782 35 15

de: Dl. a Dv. de 8:30-17:00

actualitat


Port d’Arenys

Port d’Arenys de Mar ,està  situat a la part nord de la costa del Maresme, allotja una important flota pesquera i acull, a més, embarcacions de recreació. Destaca per les nombroses activitats nàutiques que organitza. La dàrsena esportiva està gestionada pel Club Nàutic Arenys de Mar, que té més de mig segle d’història. El club, allotjat en un curiós edifici que destaca en la part central del port, realitza nombroses activitats nàutiques. Té una reputada escola de vela i organitza regates de vela lleugera i de creuers, quasi cada cap de setmana durant tot l’any, a més de diferents competicions nacionals. També realitza activitats de pesca esportiva i motonàutica.

El Port d’Arenys és un dels més importants de la costa catalana. És l’exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. La pesca i tota la indústria que es crea a l’entorn del Port mouen gran part de l’activitat econòmica de la població. El Port concentra gairebé tota la flota pesquera de la comarca. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és un espectacle pintoresc que atrau molts visitants. El peix que surt de la llotja d’Arenys és valorat a tot Catalunya, sobretot les gambes. Els restauradors locals i el consistori celebren, durant la tardor, un certamen gastronòmic, el Calamarenys, que té com a principal protagonista el calamar d’Arenys.

Tenim una gran varietat de propostes pedagògiques per a les escoles:

-Volta amb Golondrina pel Port d´Arenys
-Classificació de petxines
-Estudi de la platja
-Arts de Pesca

Posem-nos, per un dia, a la pell d’un pescador. Aquesta completíssima visita ens mostrarà les diferents arts de pesca del nostre país, les diferents embarcacions, les espècies més comunes de peix comercial i el funcionament de la llotja entre d’altres. A més una volta amb la golondrina ens donarà una visió global del port i les seves parts com la llotja, les drassanes, els espigons… Acabarem la jornada amb una activitat de clasificaió de petxines a la platja. Tot això amb l’ajuda d’un dossier didàctic i d’uns monitors especialitzats. No t’ho perdis.

Com arribar-hi:

Des de Barcelona:

-Agafem l’autopista C-32 direcció Blanes.

-Sortim de l’autopista a la sortida d’Arenys de mar.

-Anem a trobar la N-II des de el poble (carretera que travessa el poble pel costat de la platja. )

-Un cop a la N- II ens trobarem l’entrada del port d’Arenys.

-A la primera rotonda agafeu la primera sortida i continueu per carretera del port.

-El punt de trobada es situa just abans de la següent rotonda que veureu on ja estaran els monitors esperant (samarreta blava: Brúixola)

Fes-nos una consulta


  Nom del responsable: *

  Nom del centre: *

  Curs: *

  Població: *

  Codi Postal: *

  Adreça: *

  Telèfon de contacte: *

  Correu electrònic: *

  Dates sol·licitades: *

  Numero adults: *

  Numero nens: *

  Tipus de sortida:
  Sortida d'un diaColònies

  Observacions:

   Motiu de la reserva: *
   Reunions familiarsReunions d''empresaTrobades o grupsAniversarisCasaments,Comunions, Batejos...Comiats de Solter/aEntitats (esplais,associacions..) Altres

   Pensió escollida: *
   Reunions familiarsReunions d''empresaTrobades o grupsAniversarisCasaments,Comunions, Batejos...Comiats de Solter/aEntitats (esplais,associacions..) Altres

   Nom del responsable: *

   Telèfon de contacte: *

   Correu electrònic: *

   Dates sol·licitades: *

   Numero de adults: *

   Numero de nens: *

   Servei de monitors:
   SiNo

   Observacions:

   TOP