CERCO

infobox_ca

Truca’ns:
93 782 35 15

de: Dl. a Dv. de 8:30-17:00

actualitat


Descobreix el món de l’arqueologia

El Campus Arqueològic permet gaudir d’una proposta educativa on és possible desenvolupar la recerca, la descoberta i el treball en equip; i promoure el coneixement de l’antic Egipte a través de l’arqueologia.

Al Campus es troben recreats tres arqueoespais (recreacions de jaciments originals) que aproximen a l’alumne en el món de l’Arqueologia.

-La necròpoli del Predinàstic:
Es tracta d’un conjunt de sis tombes de fossa corresponents al període formatiu de la civilització egípcia (4000-3200 aC). Els materials que trobem en elles (ceràmiques, armes, joies…) i la forma que posseeixen ajuden els participants a poder reconèixer l’evolució cultural que es va donar al llarg d’aquest període. A més la presència de mòmies naturals i la seva col·locació permeten una major aproximació al món de les creences dels antics egipcis.

-La tomba del Regne Nou:
En aquest cas es descobreix un únic enterrament corresponent a la Dinastia XVIII (1543-1292 aC). En ella trobem un aixovar molt ric, format per sarcòfags, mòmies, gots canopos i els objectes que utilitzaven els diferents personatges en vida. L’excavació permet conèixer com vivien les persones descobertes en aquesta tomba, pertanyents a l’època de faraons com Tutankhamón o Akhenatón.

-La tomba de Sennedyem:
Reproducció a escala real de la tomba de Sennedyem, amb les seves pintures murals i els seus textos jeroglífic.
Sennedyem va ser un artesà que va treballar durant els regnes de Sethi I i de Ramsés II en la construcció de les famoses tombes a la Vall dels Reis. Ell, com els seus companys, vivia en Deir el-Medina, el famós poblat dels artesans. Durant el seu temps lliure, tant ell com els seus companys construïen les seves pròpies tombes, encara que una mica més senzilles. Per a poder-ho comprovar, hem reproduït la seva tomba a escala real, amb les seves pintures i textos jeroglífics. Aquesta, a més, és molt important tant per la seva bona conservació, com per la participació de l’egiptòleg català Eduardo Tota en el procés d’excavació.

Fes-nos una consulta


  Nom del responsable: *

  Nom del centre: *

  Curs: *

  Població: *

  Codi Postal: *

  Adreça: *

  Telèfon de contacte: *

  Correu electrònic: *

  Dates sol·licitades: *

  Numero adults: *

  Numero nens: *

  Tipus de sortida:
  Sortida d'un diaColònies

  Observacions:

   Motiu de la reserva: *
   Reunions familiarsReunions d''empresaTrobades o grupsAniversarisCasaments,Comunions, Batejos...Comiats de Solter/aEntitats (esplais,associacions..) Altres

   Pensió escollida: *
   Reunions familiarsReunions d''empresaTrobades o grupsAniversarisCasaments,Comunions, Batejos...Comiats de Solter/aEntitats (esplais,associacions..) Altres

   Nom del responsable: *

   Telèfon de contacte: *

   Correu electrònic: *

   Dates sol·licitades: *

   Numero de adults: *

   Numero de nens: *

   Servei de monitors:
   SiNo

   Observacions:

   TOP