CERCO

infobox_ca

Truca’ns:
93 782 35 15

de: Dl. a Dv. de 8:30-17:00

actualitat


Montserrat

El santuari de La nostra Senyora de Montserrat té el seu origen històric en l’ermita de Santa Maria que el comte Wifredo el Velloso va donar al monestir de Ripoll l’any 888.

En 1025, Oliba, abat de Ripoll i bisbe de Vic, va fundar un nou monestir en l’ermita de Santa María de Montserrat. En poc temps, el petit cenobi va rebre pelegrins i visitants, que van contribuir a donar a conèixer entre la gent les narracions dels miracles i prodigis que va obrar la Verge.
En 1409, el monestir de Montserrat es convertia en abadia independent. Entre els anys 1493 i 1835, època de profundes reformes, de creixement i esplendor, Montserrat va formar part de la Congregació de Valladolid.
Durant els segles XVII i XVIII, el monestir de Montserrat es converteix en un centre cultural de primer ordre. De l’escola de música de Montserrat sorgeixen importants compositors.
La guerra napoleònica (1808-1811) i la desamortització de 1835 van portar la destrucció i l’abandó. Però en 1844 es va iniciar la restauració de la vida monàstica i en 1881, a les Festes de la Coronació de la Imatge de la Verge, el Papa León XIII la va proclamar Patrona de Catalunya.
a Guerra Civil espanyola (1936-1939) va significar que novament s’hagués d’abandonar el monestir. No obstant això, el Govern de Catalunya va preservar Montserrat del saqueig i de la destrucció.
En l’actualitat, Montserrat es modernitza per seguir atenent als pelegrins mil anys després de la seva fundació

Activitats: excursions pels voltants de Montserrat i visita a l’escolania del monestir.

Com arribar-hi:

Des de BARCELONA:

Sortida per l’avinguda Diagonal:

-Autovia B-23 i A-2 Barcelona-Lleida (sortida Manresa); carretera C-55 fins a Monistrol de Montserrat i BP-1121 fins a Montserrat.

-Autovia B-23 i A-2, Barcelona-Lleida (sortida Montserrat); carretera BP-1103 fins a Montserrat.

Sortida per l’avinguda Meridiana:

-Autovia C-58; autopista C-16 (sortida Montserrat); carretera C-55 fins a Monistrol de Montserrat i BP-1121 fins a Montserrat.

– Autovia C-58; carretera C-58; carreteres C-55 fins a Monistrol de Montserrat i BP1121 fins a Montserrat. Des de BARCELONA.

Sortida pels Túnels de Vallvidrera:

-Túnels de Vallvidrera, autopista C-16 (sortida Montserrat) carretera C-55 fins a Monistrol de Montserrat i BP-1121 fins a Montserrat.

Des de GIRONA:

-Autopista AP-7; carretera C-58, C-55 fins a Monistrol de Montserrat i BP-1121 fins a Montserrat.

-Carretera C-25 (eix transversal); carretera C-55 fins a Monistrol de Montserrat i BP-1121 fins a Montserrat.

Des de TARRAGONA:

– Autopista AP-7 (sortida Martorell); Autovia A-2, (sortida Manresa), carretera C-55 fins a Monistrol de Montserrat i BP-1121 fins a Montserrat.

Des de LLEIDA:

-Autovia A-2 Barcelona-Lleida (sortida Montserrat); carretera BP-1103 fins a Montserrat. Ø Carretera C-25 (eix transversal); carretera C-55 fins a Monistrol de Montserrat i BP1121 fins a Montserrat.

Fes-nos una consulta


Nom del responsable: *

Nom del centre: *

Curs: *

Població: *

Codi Postal: *

Adreça: *

Telèfon de contacte: *

Correu electrònic: *

Dates sol·licitades: *

Numero adults: *

Numero nens: *

Tipus de sortida:
Sortida d'un diaColònies

Observacions:

Motiu de la reserva: *
Reunions familiarsReunions d''empresaTrobades o grupsAniversarisCasaments,Comunions, Batejos...Comiats de Solter/aEntitats (esplais,associacions..) Altres

Pensió escollida: *
Reunions familiarsReunions d''empresaTrobades o grupsAniversarisCasaments,Comunions, Batejos...Comiats de Solter/aEntitats (esplais,associacions..) Altres

Nom del responsable: *

Telèfon de contacte: *

Correu electrònic: *

Dates sol·licitades: *

Numero de adults: *

Numero de nens: *

Servei de monitors:
SiNo

Observacions:

TOP